top of page

Presseinformasjon

Informasjon om UM i Friidrett 2. - 4. september 2016, Sandnes Idrettspark

70-årsjubilanten Sandnes IL og Norges Friidrettsforbund ønsker velkommen til årets UM i friidrett. Det er et betydelig mesterskap med deltakere fra 137 klubber og lag. Totalt er det nærmere 700 deltakere fra hele landet med til sammen 1545 individuelle starter. I tillegg er det påmeldt 46 lag til de avsluttende stafettene. Sandnes Idrettslags egen Jakob Ingebrigtsen stiller på flere øvelser.

Dette dokumentet gir praktisk informasjon for presse som er interessert i dette arrangementet.

Om Sandnes Idrettslag:

Sandnes Idrettslag er det største fleridrettslaget i Sandnes med hele 1.260 medlemmer. 550 av disse medlemmene er under 17 år. Vi tilbyr for både sommer og vinteridretter. Laget har tilbud for alpint, langrenn, friidrett, orientering, og mosjon/friluftsliv.

Vi har medlemmer fra hele Sandnes og nærliggende kommuner.

Helt siden starten i 1946 har Sandnes IL lagt vekt på både toppidrett og bredde. Laget har lagt til rette for at medlemmene skal kunne ta del i både idrett, mosjon og friluftsliv. Gjennom egne arrangementer og gjennom representasjonsoppgaver for laget og for Norge, har lagets medlemmer vært gode ambassadører for Sandnes kommune.

Våre to fremste utøvere er brødrene Filip og Henrik Ingebrigtsen som begge er blitt europamester på 1500 m. Henrik Ingebrigtsen er innehaver av flere norske rekorder. Spesielt friidrettsgruppa i Sandnes IL hevder seg nasjonalt og har i flere år vært den dominerende klubben i Rogaland. I flere år har herrelaget til friidrettsgruppa vært blant de tre beste i landet. Men også kvinnene kommer fullt. Tidligere i år satte Sandnes IL norsk rekord på 4 x 100 m stafett.

Sandnes Idrettslag har egen klubbhytte, SI-hytta, i Melshei. I snart 60 år har denne hytta vært et samlingspunkt for lagets medlemmer samt friluftsinteresserte fra hele regionen. I 2014 fikk også Sandnes Idrettslag en hytte i Ålsheia i Sirdal.

Sandnes Idrettslag ble tildelt Sandnes kommunes kulturpris i 2001. Gjennom årene har flere av lagets medlemmer mottatt kommunes innsatspokal for sportslig eller administrativ innsats.

Tidligere arrangementer i Sandnes:

Ungdomsmesterskapet 2016 vil være 8. store offisielle friidrettsmesterskapet som arrangeres av Sandnes Idrettslag med Sandnes som vertskommune siden 2002. Hovedmesterskapet i 2002, NM Terrengløp 2003, hovedmesterskapet igjen i 2010, NM for ungdom i Sandneshallen i 2012 og Nordisk/Baltisk mesterskap i mangekamp i juni 2012, NM i stafetter i 2013, og i februar i år er vi arrangør for det første offisielle innendørs norgesmesterskapet i mangekamp.

I 2004 var vi arrangør for regionale friidrettsleker med kretslag fra Sogn & Fjordane, Hordaland, Rogaland, Agder og Telemark, og i 2006 arrangerte vi et av i alt tre elitestevner i Norge med internasjonal deltakelse.

Siden 2012 har vi årlig arrangert uoffisielle norgesmesterskap i mangekamp innendørs i Sandneshallen. I februar i år arrangerte vi det første offisielle norgesmesterskapet i mangekamp innendørs.

Sandnes Idrettslag har gjennom årene opparbeidet seg et godt rykte som arrangør, og Sandnes som et godt arrangementssted,

Nettsider: NMs hjemmeside er: www.umfriidrett2016.no Her vil man finne startlister, tidsskjema, resultater og all annen informasjon. Merk også at arrangementet dekkes også via livestream på våre og forbundets websider.

Tid og sted: Arrangementet går i Sandnes Idrettspark. Se UMs nettside for veibeskrivelse og mer informasjon.

Offisiell åpning er fredag kl 1555. Stevnet åpnes av Ung Ordfører i Sandnes, Milan Aran (H).

Konkurransene starter allerede fredag kl 1100. Lørdag starter konkurransene 0830 med avslutning ca. 19.30. Søndag er start 10.00 og slutt ca. 15.00.

Fortløpende informasjon: Videre vil informasjon bli oppdatert fortløpende på sosiale medier, arrangementets hjemmesider og http://www.friidrett.no På slutten av hver dag vil Norges Friidrettsforbund tilgjengelig gjøre en oppsummering av dagen.

Streaming: Arrangementet streames direkte på nett. Se vår hjemmeside. Aktører som ønsker embed-parametere for visning på egne web-sider, kan ta kontakt med kenny@rettore.no

Presseservice: Under UM stiller vi deler av 2.etasje (Radleståvå) i det midthuset til disposisjon til pressen. Det er trådløst nettverk på Sandnes stadion. Passord utdeles i sammen med akkrediteringskort og gul vest på stevnekontoret.

Fra 2. etasje er det utsikt til store deler av banen, storskjerm osv.

De som ønsker å dekke arrangementet, melder fra på forhånd (se kontaktinformasjon nedenfor). Fotografer kan få tilgang til «indre bane» i kontrollerte former og iført «gule vester».

Intervjuer og «mixed zone»: En «intervjusone» blir ved porten etter målgang. Vi ber om at intervjuer primært gjøres i denne sonen.

Parkering: Vi kan dessverre ikke garantere parkeringsplass inne på stadionområdet. Dersom parkeringsplassene er fulle vil pressen bli henvist til parkeringsplasser på grusbanen ed Giskehallen, ca 150 m fra stadion.

Bespisning: Det settes ut litt mat og drikke i Presserommet. Ellers er det tre kiosker på stadion. Det er mulig å betale med både bankkort og mCash.

Kontaktinformasjon: For mer informasjon, ta kontakt med Kenny Rettore: kenny@rettore.no eller på telefon til 901 99 260


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page